Kalfscroquet

Kalfscroquet van Holtkamp Horeca.

Kalfscroquet al 50 jaar een klassieker

In 1969 maakte Cees Holtkamp voor het eerst de Holtkamp kalfscroquet in het pannetje. Cees koos voor de Franse schrijfwijze croquet in plaats van kroket. Het werd een echte banketbakkerskroket. Kort en dik, met blokjes kalfsvlees, verse ingrediënten en een krokant korstje van broodkruim.

In 2002 kwam Nico Meijles, 21 jaar oud, in de zaak. Nico moderniseerde tot in detail het proces en verfijnde door de jaren heen de smaak van de kalfscroquet.

De receptuur van de kalfscroquet is nog steeds hetzelfde als in 1969. De basis is het magere kalfsvlees. Samen met de peperkorrels wordt het vlees aan de kook gebracht. Kookt het water, wordt het schuim eraf gehaald en gaat het bouquet garni erbij. Als het vlees gaar is, gaat het van het vuur af. Vele uren later, als de bouillon sterk is, wordt het vlees eruit gehaald en in kleine blokjes gesneden. Aan de roux wordt de koude bouillon toegevoegd. Glanst de ragout, dan is deze, na het toevoegen van de specerijen, room en eidooier klaar. De ragout moet in de koelkast afgedekt koelen.

Het rollen van de (mini) kalfscroquetten en kalfsbitterballen gebeurt de volgende dag. Dan krijgen zij het bekende Holtkamp Horeca brosse krokante korstje.

Al 50 jaar lang mogen wij de Holtkamp Horeca kalfscroquet en bitterbal maken. Onder leiding van Nico wordt elke dag weer alle handelingen nauwkeurig in de gaten gehouden. Wegen, meten, koken en afkoelen.

Alles voor de perfecte Holtkamp Horeca smaak. Zie hier de video 50jaar kalfscroquet?

Artikelnummer 110210
Artikelinformatie
  • 32 % kalfsvlees
  • 85 gram per stuk
  • 18 stuks per doos

 

Ook verkrijgbaar:

 

De Holtkamp horeca (mini) croquetten en bitterballen zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde horeca groothandels. Neem contact met ons op voor de verkoopadressen.Meer product informatie
Klant worden?
Bel of stuur een email.

Email
Terug naar Croquetten